субота, 29. март 2014.

Šta je za ručak?

Vjerujem da je mnogima danas bila radna subota, i da ste umorniji nego inače. Ali evo jednog laganog ručka koji sebi možete pripremiti za kratko vrijeme.

Potrebno je: 
-250g svježih šampinjona
-manja glavica crvenog luka
-so
-biber





Postupak:
Operite dobro šampinjone, a potom ih isijecite nožem, ali ako želite da ubrzate proces možete ih usitniti i na rendi. U vatrostalnu činiju ili pleh stavite aluminijsku foliju, sitno isjeckajte luk, stavite u posudu i ubacite u zagrijanu rernu na 180 stepeni. Poslije 5 minuta dodajte isjeckane šampinjone, posolite, pobiberite, promiješajte i vratite u rernu. Nakon 7-8 minuta izvadite iz rerne i poslužite.


S obzirom na to da su šampinjoni niskokalorični, i da vas možda ova porcija neće zasititi, uz to pojedite krišku tosta sa puterom, ili sa sirom ako nemate vremena da kuvate tjesteninu. A ljubiteljima parmezana, toplo preporučujem da tanke listiće parmezana pospu po šampinjonima.

                                          Bon appétit!

Нема коментара:

Постави коментар