Potrebno je:
-300g kuvane hobotnice
-1 kitica peršuna
-2 čena češnjaka
-maslinovo ulje
-cijeđeni sok od limuna
-biber
-so
Priprema:
Isijecite hobotnicu, ali ne presitno. Stavite u dublju činiju kako biste mogli dobro da promiješate nakon što je začinite. Sitno isjeckajte peršun(kao za marinadu), dva čena bijelog luka i iscijedite dva limuna. Nakon što obavite ove pripreme, potrebno je samo da sve to povežete maslinovim uljem. U činiju sa hobotnicom dodati isjeckani peršun i bijeli luk, promiješati, potom dodati maslinovog ulja i soli. Nakon toga opet promiješajte i dodajte cijeđeni sok od limuna i biber. Zavisno od toga koliko pikantnu hranu volite, toliko bibera stavite, ali se potrudite da ga ne izbjegnete iz razloga što ovoj salati daje poseban šmek. Vjerovatno ste do sada u restoranima jeli ovu salatu pripremljenu sa krompirom, ali na ovaj način pripremljena salata je upravo ono što ste tražili! :) U hotelima i restoranima treba da se zadovolji gramaža jela na kojoj dobijaju stavljajući kuvani krompir koji, po mom mišljenju, kvari ukus ovom jelu. Umjesto bijelog luka uvijek možete staviti crni, crveni ili mladi luk, ali nakon svih isprobavanja, ovo je varijanta kojom su svi bili zadovoljni.
Što se tiče hobotnice, najbolje bi bilo da prošetate do koče i kupite svježu, izdvojite malo više vremena da je skuvate nego da kupujete konzerviranu ili zamrznutu. Ali ukoliko ste daleko od mora, kao i ja sada, možete i to učiniti.
Uz ovu salatu, toplo preporučujem krišku tostiranog integralnog hleba i čeri paradajz začinjen maslinovim uljem i solju.
-300g kuvane hobotnice
-1 kitica peršuna
-2 čena češnjaka
-maslinovo ulje
-cijeđeni sok od limuna
-biber
-so
Priprema:
Isijecite hobotnicu, ali ne presitno. Stavite u dublju činiju kako biste mogli dobro da promiješate nakon što je začinite. Sitno isjeckajte peršun(kao za marinadu), dva čena bijelog luka i iscijedite dva limuna. Nakon što obavite ove pripreme, potrebno je samo da sve to povežete maslinovim uljem. U činiju sa hobotnicom dodati isjeckani peršun i bijeli luk, promiješati, potom dodati maslinovog ulja i soli. Nakon toga opet promiješajte i dodajte cijeđeni sok od limuna i biber. Zavisno od toga koliko pikantnu hranu volite, toliko bibera stavite, ali se potrudite da ga ne izbjegnete iz razloga što ovoj salati daje poseban šmek. Vjerovatno ste do sada u restoranima jeli ovu salatu pripremljenu sa krompirom, ali na ovaj način pripremljena salata je upravo ono što ste tražili! :) U hotelima i restoranima treba da se zadovolji gramaža jela na kojoj dobijaju stavljajući kuvani krompir koji, po mom mišljenju, kvari ukus ovom jelu. Umjesto bijelog luka uvijek možete staviti crni, crveni ili mladi luk, ali nakon svih isprobavanja, ovo je varijanta kojom su svi bili zadovoljni.
Što se tiče hobotnice, najbolje bi bilo da prošetate do koče i kupite svježu, izdvojite malo više vremena da je skuvate nego da kupujete konzerviranu ili zamrznutu. Ali ukoliko ste daleko od mora, kao i ja sada, možete i to učiniti.
Uz ovu salatu, toplo preporučujem krišku tostiranog integralnog hleba i čeri paradajz začinjen maslinovim uljem i solju.
Нема коментара:
Постави коментар