Keks je poslastica kojoj rijetko ko može da odoli. Umjesto onih što kupujete u zdravoj hrani i prodavnici, napravite sebi domaći nutri keks za koji znate da nije kalorična bomba puna rafinisanog šećera i nezdravih masti.
Potrebno je:
- jedna banana
- 30g ovsenih pahuljica
- 20 g suvih šljiva bez koštice
Postupak:
U blender stavite jednu bananu, 30 g ovsenih pahuljica i 0,3ml vode kako bi se napravila gusta smjesa za pečenje. U pleh stavite aluminijsku foliju ili papir za pečenje, izlijte smjesu iz blendera, dodajte isjeckane suve šljive i stavite u već zagrijanu rernu na 180°. Nakon 10 minuta, izvucite pleh i iskidajte kolač na kockice, potom vratite u rernu i pecite jos petnaestak minuta. Kada se keks malo ohladi odvojite ga od papira za pečenje i poslužite.
U blender stavite jednu bananu, 30 g ovsenih pahuljica i 0,3ml vode kako bi se napravila gusta smjesa za pečenje. U pleh stavite aluminijsku foliju ili papir za pečenje, izlijte smjesu iz blendera, dodajte isjeckane suve šljive i stavite u već zagrijanu rernu na 180°. Nakon 10 minuta, izvucite pleh i iskidajte kolač na kockice, potom vratite u rernu i pecite jos petnaestak minuta. Kada se keks malo ohladi odvojite ga od papira za pečenje i poslužite.
Dobra strana ovog keksa, pored toga što je zdrav i bogat proteinima, je ta što dobijete spoj hrskavog i mekanog. Spolja je hrskav, a iznutra mekan i sočan. Ukoliko ne volite suve šljive, uvijek možete staviti neko drugo suvo voće kao što su brusnice, kajsija, grožđice. A ako ste ljubitelj koštunjavog voća, dodajte isjeckani badem ili orahe.
Yuumy! Looks delicious. I will try the reciep.
ОдговориИзбриши