четвртак, 20. фебруар 2014.

Spaghetti alla Giovanna



Za ovo jelo treba da izdvojite svega 15 minuta!
Od sastojaka vam je potrebno:
-200g tjestenine
-pola tikivice
- 4 čeri paradajza
- neutralna pavlaka
- začini
Što se postupka tiče, nije komplikovano.
Kad posoljena voda  počne da vri, dodajte tjesteninu i kuvajte 7-8 minuta, zavisno od toga koju koristite. Ja koristim Barilla špagete i za nju je potrebno oko 7 minuta. Bitno je da se tjestenina ne prekuva i zato je uvijek probajte prije nego što je sklonite sa vatre. Trebalo bi da bude al dente, dakle ne potpuno kuvana jer će se do kraja skuvati u sosu. Nakon što skuvate tjesteninu, procijedite je i ostavite sa strane. Ne ispirate je hladnom vodom jer ćete je odmah iskoristiti, to radite isključivo kada planirate da sačuvate tjesteninu za naredni dan, ali o tome ću pričati u nekom od narednih postova. Kako biste uštedjeli vrijeme, dok vam se tjestenina krčka, isjeckajte pola tikvice na malo krupnije kockice, a čeri paradajz prepolovite. Sipajte maslinovo ulje, dodajte tikvice i vratite na vatru svega jedan minut kako bi tikvica malo omekšala. Vodu nije potrebno dodavati jer je tikvica sama po sebi dovoljno sočna. Sklonite sa vatre i dodajte neutralnu pavlaku, vratite na vatru pola minuta, dodajte so, tjesteninu i promiješajte. Dodajte čeri paradajz, promiješajte par puta i vaše jelo je spemno! Zbog ukusa, nakon što sklonite sa vatre dodajte malo crnog mljevenog bibera i suvog bosiljka. Po izboru, nakon serviranja u tanjir, preko gotovog jela možete staviti rendani parmezan.

Ukoliko nemate maslinovo ulje, koristite suncokretovo. Ja koristim Barsko zlato ili Monini extra vergine.
  Gran Cucina je neutralna pavlaka koju obično koristim, ali možete staviti i neku drugu.
Bon appétit!

Нема коментара:

Постави коментар